top of page

OVER

Mijn verhaal

Soms gaat onze connectie met de natuur wat verloren in de kostbare tijd die we over zoveel dienen te verdelen. Net dat wat ons rust biedt en onze geest voedt, sneuvelt het eerst. Daarom wil de Planterie jou een rustpuntje aanbieden, hoe klein ook. Maar elke keer dat je dat boeket ruikt, die ene bloem ziet openkomen, je de bonte kleuren observeert, een wekelijks momentje inlast om je planten te verzorgen, sta je bewust even stil.

Na zelf een paar tegenslagen te verwerken, besloot ik me in 2018 in te schrijven voor de opleiding florist. In 2020 studeerde ik af aan Syntra Midden-Vlaanderen en behaalde ik mijn getuigschrift voor florist. Tijdens de opleiding volgde ik bovendien een stage van 4 maanden bij een gerenommeerde bloemenwinkel. Zo leerde ik zowel de technische als de praktische knepen van het vak. Ondertussen blijf ik mij verder bijscholen, experimenteren en heb ik er ook een opleiding Greenstyling opzitten. Want de Planterie is zoals de naam het zelf zegt, meer dan bloemen ...

De Planterie gaat op een duurzame, ambachtelijke, maar vooral persoonlijke manier te werk. Van bloemen, kamerplanten, een minimoestuin tot stukken hout met een inspirerende tekst: iedereen kan een natuurrustpunt in huis, op het werk of waar ook creëren. De Planterie wil graag dat stukje natuur in huis, op een memorabel moment, als aandenken of als cadeautje voor je geliefden op een creatieve manier aanbieden.

Respect en liefde voor de natuur zijn kernwoorden voor de Planterie. Door het upcyclen van afgedankte vazen, aquariums of flesjes tot een florarium of plantenterrarium, bloempotten te pimpen of handgeschept papier uit krantenpapier te verwerken met bloemblaadjes of zaadjes erin, afvalhout te verwerken in een pronkstukje ... probeert de Planterie zoveel mogelijk te recupereren.

Ga je liever zelf aan de slag?

Zodra mogelijk zal je bij de Planterie terecht kunnen om zelf jouw stukje natuur te maken. Maak je eigen boeket en leer hoe je die zo lang mogelijk kunt houden, maak je eigen kokedama (mosbol), plantenterrarium of bloemstuk, leer hoe je je kamerplanten kunt verzorgen, verpotten of stekjes nemen, ... de Planterie zal je steeds uitdagen tot nieuwe natuurcreaties en hoe je even in je natuurcocoon kunt ontsnappen!

Neem je liever wat me-time op je eentje? Of wens je graag een teambuilding, vrijgezellenfeest of familiegelegenheid met de Planterie?  Dan bieden we ook graag privésessies of DIY-pakketjes aan waarmee je op een moment dat jou het beste uitkomt aan de slag kan.

Valerie32-02007.jpg
Over : Over
bottom of page